Het kruispunt Ringlaan – Sint-Jozefslaan gaat vanaf dinsdag 10 juni tot na het bouwverlof begin augustus dicht voor alle verkeer. De werken die hier moeten gebeuren, passen in het herinrichtings- en rioleringsproject Wezel in ’t Nieuw. Het afsluiten van het kruispunt is noodzakelijk om de noodzakelijke rioleringswerken uit te voeren.

Het afsluiten van het kruispunt heeft geen gevolgen voor de officiële bewegwijzerde omleiding. Deze verloopt nu al via Rijsbergdijk, Soef, Gerheide en Balen-Neetlaan. Ook de bussen van De Lijn gebruiken vanaf nu deze omleiding. Dit betekent dat voor Wezel tijdelijk alleen nog de halteplaats ter hoogte van de rotonde Sint-Jozefslaan – Balen-Neetlaan overblijft.

Verder zal het bestemmingsverkeer voor Wezel spontaan andere woonstraten gebruiken om hun bestemming te bereiken, waaronder bijvoorbeeld de Grensstraat of de Keiheuvelstraat.

Laatste fase

Wezel in ’t Nieuw bevindt zich momenteel in zijn allerlaatste fase, wat het gedeelte van de Sint-Jozefslaan tussen de Ringlaan en de Brouwerijdreef inhoudt. In de loop van het najaar is het volledige project afgerond.